INNOVATIVE COSTUME OF THE 21ST CENTURY: THE NEXT GENERATION

LEHDISTÖTIEDOTE 7.12.2017

INNOVATIVE COSTUME näyttelykuraattoreiden komitea ylpeänä julkaisee seuraavan merkittävän näyttelynsä, INNOVATIVE COSTUME OF THE 21ST CENTURY: THE NEXT GENERATION. Näyttely toteutetaan A.A. Bakhrushin State Central teatterimuseon, OISTAT: in and USITT: n yhteistyönä. Näyttelyn avajaisia vietetään State Historical museossa Moskovassa heinä-elokuussa 2019.

Näyttely tulee esittelemään nuorten ammattilaisten, eli uransa vuosien 2000 -2018 aikana aloittaneiden puku- ja vaatesuunnittelijoiden, pukutulkitsijoiden sekä – tekijöiden innovatiivisia ja uraauurtavia töitä maailmanlaajuisesti yhteensä 58 eri maasta.

Näytteille asetetaan niin pukuluonnoksia, kollaaseja, valokuvia, tietokoneella luotuja malleja, videoita kuin kolmiulotteisia pukujakin, jotka on luotu mm. elokuvaa, oopperaa, balettia, teatteria, prosessityöskentelyä, performanssi-, installaatio- ja ’puettavaa’ taidetta varten, tai innovatiivisia vaatesuunnittelu projekteja varten.

INNOVATIVE COSTUME on kansainvälinen hanke, jonka pyrkimyksenä on identifioida kuinka media, teknologia ja muuttuvat kansalliset identiteetit vaikuttavat ja uudistavat sekä näkemyksiämme, että teatterin tekemisen käytänteitä, rikkoen aiemmat vakiintuneet rajat sekä periaatteet.

Tarkoituksenamme on tuoda näkyväksi seuraavan sukupolven nousevien taiteilijoiden luova ääni, sekä luoda alusta keskustelulle modernin suunnittelun ja teknologian ajankohtaisista kysymyksistä.

Lisätietoa löydät internetsivuiltamme: https://innovativecostume.secure-platform.com/a/ 

Ole hyvä ja ota yhteyttä Suomen kansallisiin kuraattoreihin Sofia Pantouvakiin (sofia.pantouvaki@aalto.fi) tai Susanna Suurlaan (susanna.suurla@gmail.com) mikäli sinulla on lisäkysyttävää näyttelyhausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *