KOKIMO valittu Suomen PQ2019-edustajaksi

Suomen PQ2019-edustajaksi on valittu ehdotus ”KOKIMO kuraattorina: FLUID STAGES”. OISTAT-keskuksen hallitus täydennettynä kahdella ulkopuolisella asiantuntijalla on valinnut KOKIMOn konseptin jatkoon neljän korkeatasoisen ehdotuksen joukosta.
VALINTARAADIN LAUSUNTO

// Kokimo-ryhmän ehdotus B) ”KOKIMO kuraattorina” on vakuuttava ja monitahoinen, samaan aikaan avoin ja tarkasti harkittu. Ehdotus pitää sisällään kuratoidun avoimen haun, jossa suhteellisen laajoja ja moniselitteisiä PQ19-kattoteemoja on mahdollista fokusoida rajatumpaan suuntaan. ”Kokimo kuraattorina” -ehdotus ei sulje pois sitä, että ryhmä tuottaa itse osan näyttelykokonaisuuden esityksellis-skenografisesta sisällöstä.

Ehdotuksen lähtökohtana ”arjen ja todellisuuden esityksellisyys/esityksellistäminen”. Siinä hahmotellaan avoin ja – suoraan näyttelykutsuun vastaten – ”huokoinen tila”, jossa kiinnitetään katsojan huomio olemassa olevaan. Ehdotus huomioi – jälleen näyttelyhaun teemat huomioiden – ”skenografisen maiseman” lähtökohdat kaikkiaan monitahoisesti, jopa runsaudensravimaisesti. Raati kuitenkin on vakuuttunut Kokimon (kokemusperäisestä) kyvystä hallita suuren mittakaavan tapahtumallis-esityksellisiä kokonaisuuksia luovasti, kekseliäästi ja aistivoimaisesti, joten näemme ehdotus- ja ideointivaiheen monipolvisuuden pikemminkin etuna kuin riskinä. Kaavaillun esillepanon keskeisenä tilallis-visuaalisena elementtinä on 360-asteinen (pyörivä) näyttämö, ja ”näyttämö on katsomo on näyttämö”-ajatusta on suunniteltu versioitavaksi eri tavoin myös julkisessa tilassa. //

STAY TUNED – KOKIMON kuratoima haku tulossa aivan pian <3

KOKIMO: After Dinner
KOKIMO: After Dinner

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *