Suomen kansallisen PQ 2023 -näyttelyosaston avoin teoshaku skenografeille, suunnittelijoille ja taiteilijoille on avattu

Suomen OISTAT-keskus ry:n hallitus kuratoi Suomen kansallisen näyttelyosaston seuraavaan Prague Quadrennial of Performance Design and Space -näyttelyyn. PQ 2023 on esillä Prahassa 8.–18.6.2023.

PQ 2023 -näyttelyn teema on RARE. Näyttelypaikkana on Pražská tržnice, entinen teurastamoalue, joka on sittemmin tunnettu torialueena, ja josta ollaan kehittämässä taidekorttelia. Alue sijaitsee Holešovicen kaupunginosassa, Praha 7:ssä, lähellä Vltavajokea. Alla esitellään lyhyesti, mitä kansallisten osastojen Exhibition of Countries and Regions -näyttelyyn (ECR) tällä kertaa halutaan.

”The PQ 2023 theme is the RARE: art springing out of ideas, materials, artistic approaches, and design practices that connect to the human level from within your environment, with its genius loci and unique situation. Prague Quadrennial call on performance designers, scenographers, and performance practitioners to use their RARE imagination and creativity to help us envision what the world and theatre could look like in the post-pandemic future.

– – These RARE future visions, imaginations, and predictions, that bring us together, profoundly touch our hearts, and open up potential for change, will be the main focus of PQ 2023’s Exhibition of Countries and Regions.

We call on curatorial teams from each country/region to choose one of the three areas:

1 Find a recent production or performative/scenographic piece, unique to your country/ region/community that brought its audiences together by giving hope and planting a seed for change.

2 Find a recent production and/or performative/scenographic piece, unique to your coun- try/region/community that contained surprisingly predictive, visionary moments, and/or that served as a catalyst of some significant political and social change.

3 Create future vision post-pandemic theatre, performance and scenography. How will our habits and routines change in the space of the post-pandemic world? How will we share those rare moments of human connectedness after the prolonged experience of isolation?

We invite the curatorial teams to find a way to present this work/vision to PQ’s participants, using the lens of performance design/scenography. Whichever form of presentation you choose, we ask that you consider PQ’s vision of performance design/scenography.

This particular exhibition is competitive and is dedicated to professional performance and theatre designers. We are interested to see new creations and realized original new works. None of the exhibited works can be older than 6 years.”

Haemme ehdotuksia Suomen kansallisen PQ23-näyttelyosaston sisällöksi. Ehdotukset voivat olla yksittäisen taiteilijan tai työryhmän jättämiä. Ehdotuksen voi tehdä myös toisen taiteilijan tai teoksen kutsumiseksi.

Ehdotusten tulee olla selkeässä ja merkityksellisessä suhteessa PQ:n pääteemaan, kuratoriaalisiin kategorioihin (1–3) ja yleisiin hakuohjeisiin. Huomaathan, että kategorioiden 1–2 kohdalla kyse on yhdestä teoksesta ja kohdassa 3 yhdestä uudesta näyttelykonseptista. Yli kuusi vuotta vanhoja teoksia ei hyväksytä. Painotus esittävien taiteiden skenografiaan ja suunnittelun osa-alueisiin on tärkeä.

Tutustu koko kuratoriaaliseen konseptiin täällä:
https://www.pq.cz/wp-content/uploads/2021/06/Open-Call-ENG.pdf

Hakemukseen tulee ehdotuksen luonteesta riippuen liittää:
a) lyhyt kuvaus toteutetusta teoksesta tai aiotusta konseptista,
b) tieto siitä, mitä kategoriaa (1–3) ehdotus edustaa,
c) kuvia/videota/luonnoksia,
d) näyttelysuunnittelullinen idea ja alustava kustannusarvio sekä
e) CV tai kooste taiteilijan/taiteilijoiden ansioluetteloista yhteystietoineen.

Hakemusaineisto kootaan yhteen PDF-tiedostoon. Videot pyydetään lataamaan verkkolinkkien taakse. Hakemukset aineistoineen tulee lähettää viimeistään maanantaina 31.1.2022 sähköpostilla osoitteeseen: hakemukset@oistat.fi

Kuratointi tapahtuu helmikuussa 2022. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnasta. Näyttelyosaston sisältö voidaan harkinnan mukaan valita myös kutsumenettelyn kautta. Näyttelyyn valitut taiteilijat sitoutuvat hakemaan itsenäisesti rahoitusta tuotanto- ja matkakustannuksiinsa.

Suomen kansallista PQ23-näyttelyä ja siihen liittyviä kuratoriaalisia kokonaisuuksia sekä tuotantoa koordinoi Suomen OISTAT-keskus. Näyttelylle valitaan myöhemmin sekä tuottaja että tekninen tuottaja.

Muistutamme myös, että PQ 2023 -tapahtuman kansainvälisiin, kuratoituihin näyttely- ja ohjelmakokonaisuuksiin (PQ Projects) voi hakea itsenäisesti. Useita hakuja on jo auennut.
Katso lisää: https://www.pq.cz/pq-2023-projects/

Helsingissä 22.11.2021
Suomen OISTAT-keskus ry:n hallitus

Lisätietoja PQ:sta:
https://www.pq.cz

Lisätietoja Suomen OISTAT-keskus ry:stä:
http://oistat.fi

Kysymykset näyttelyhakuun liittyen:
toimisto@oistat.fi

Kansainvälinen OISTAT-organisaatio:
https://www.oistat.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *