Tietoa Oistatista

Suomen OISTAT-keskus ry on kansainvälisesti sekä kansallisesti arvostettu asiantuntijaverkosto ja riippumaton esittävän taiteen alan kansainvälinen yhteistyöjärjestö. Keskuksen päämääränä on luoda, ylläpitää ja kehittää kansainvälistä vuorovaikutusta lavastus-, puku-, valo- ja äänisuunnittelun, teatteriarkkitehtuurin sekä teatteritekniikan yhteistyöelimenä. Suomen OISTAT-keskuksen kautta suomalaista esitystaidetta, sen tutkimusta ja teatteriteknistä osaamista markkinoidaan ammattitaitoisesti sekä näkyvästi koko maailmassa. Suomen OISTAT-keskus pyrkii järjestämään myös kotimaassa kansainvälisiä kokouksia ja konferensseja sekä alan tapahtumia ja seminaareja yhteistyössä yhteisöjäsentensä kanssa. Suomen OISTAT-keskus toimii kansainvälisen skenografian alan Prahan Qudrenniaalin, PQ-kilpailunäyttelyn Suomen osaston pääjärjestäjänä.

Suomen OISTAT-keskus on riippumaton esittävän taiteen alan kansainvälinen yhteistyöjärjestö. Keskuksen tehtävänä on luoda, ylläpitää ja kehittää kansainvälistä ja kansallista vuorovaikutusta lavastus-, puku-, valo- ja äänisuunnittelun, teatteriarkkitehtuurin sekä teatteritekniikan yhteistyöelimenä. Suomen OISTAT-keskuksen kautta suomalaista esitystaidetta, sen tutkimusta ja teatteriteknistä osaamista markkinoidaan ammattitaitoisesti sekä näkyvästi koko maailmassa.

OISTAT on lyhenne järjestön ranskankielisestä nimestä Organisation Internationale des Scénographes, Techniciens et Architectes de Théâtre, josta yleisesti käytetään englanninkielistä käännöstä International Organization of Scenographers, Theatre Architects and Technicians. Suomen OISTAT-keskus on perustettu vuonna 1975 ja se on vakiinnuttanut asemansa yhtenä kansainvälisen järjestön aktiivisimmista kansallisista keskuksista.